Psykolog og børnepsykolog

Jeg arbejder med både voksne, børn, unge og familier.

Udgangspunktet er dig og det, som du har brug for. Jeg er optaget af at lytte til dig og forstå, hvordan du oplever det der sker for dig - og at vi sammen finder en vej, der kan hjælpe dig. Derfor checker jeg også løbende op med dig for at sikre, at vi er på rette vej.

Jeg modtager både klienter med og uden lægehenvisning fra sygesikring. Tal med din læge om dine muligheder for henvisning.

Jeg har været psykolog i mange år og arbejder med individuelle klienter, par og familier. Jeg er autoriseret psykolog og specialist.

Jeg har løbende arbejdet som supervisor for både psykologer og andre faggrupper, og som mentor for nye psykologer; ligesom jeg har arbejdet med akutte kriseindsatser i både Forsvaret og i skoler og dagtilbud. Jeg har også været leder for psykologer og andre fagprofessionelle.

Jeg har lagt vægt på at videreuddanne mig igennem hele mit arbejdsliv og er blandt andet inspireret af systemisk, narrativ terapi, kognitive og metakognitive metoder, samt mentaliseringsbaseret terapi. Jeg har desuden en master i public governance (MPG).

Jeg er medlem af Dansk Psykologforening, har tavshedspligt, journalpligt og er forpligtet af de fælles nordiske regler for etik for psykologer.

Jeg arbejder blandt andet med:

  • angst og bekymring

  • depression og oplevelse af meningsløshed

  • sorg og tab

  • stress

  • kriser, traumatiske og voldsomme hændelser eller overgreb

  • fødselsdepression

  • børn, unge og familier

  • seksualiserede, digitale krænkelser

  • Kønsidentitet

Da jeg også er specialist i Klinisk Børne- og ungepsykologi, modtager jeg gerne børn og forældre i forløb. 

Helene Thorn

Herstedvang 14 - 2. sal, 2620 Albertslund

Tlf.: 21783835

Mail: Helenethorn@psykologfordig.dk

 

Kvalitetssikring, værdier og privatlivspolitik

Jeg er medlem af Dansk Psykologforening og er underlagt de etiske principper for Nordiske Psykologer - du kan læse mere om principperne her

Etiske Principper for Nordiske Psykologer.

Jeg er Cand.Psych., autoriseret og specialist. Jeg modtager løbende supervision og deltager i relevante kurser og efteruddannelse.

Psykolog, Cand.Psych., er en beskyttet titel, som kun universitetsuddannede psykologer må benytte. Titlen Cand.Psych.Aut gives til psykologer, som efter et videreuddannelsesforløb, er blevet autoriserede af Psykolognævnet under Socialministeriet.

Som autoriseret psykolog har jeg tavshedspligt og alle oplysninger jeg modtager behandles fortroligt.

Jeg samarbejder med læge, kommune, pårørende, arbejdsplads mv. i det omfang det er hjælpsomt for behandlingen - dette sker med dit informerede samtykke og jeg er underlagt reglerne om tavshedspligt.

Persondata og sikkerhed

Jeg er underlagt gældende lovgivning for håndtering af persondata og opbevaring af oplysninger i godkendt journalsystem. Journalen opbevares i 5 år hvorefter den destrueres. Der indhentes samtykke til udveksling af oplysninger ved opstart at psykologbehandlingen.

Du kan læse mere om datasikkerhed og persondataforordningen på Dansk Psykologforenings hjemmeside: www.dp.dk

Nederst på denne side kan du læse yderligere om privatlivspolitik, journaler og meget mere.

Nationale kliniske retningsliner

Jeg lægger vægt på at følge de nationale kliniske retningslinier. Du kan læse mere om disse retningslinier ved at følge dette link

NKR udgivelser efter emne - Sundhedsstyrelsen

Utilsigtede Hændelser

Du kan læse mere om utilsigtede hændelser og, hvordan du rapporterer en utilsigtet hændelse under din behandling ved at følge dette link

https://stps.dk/da/laering/utilsigtede-haendelser

Kvalitetssikring og klagemuligheder af psykologer

Når der klages til Disciplinærnævnet - Styrelsen for patientklager.

Disciplinærnævnet behandler klager over autoriserede sundhedspersoners sundhedsfaglige virksomhed. Sundhedspersoner er personer, der arbejder inden for sundhedsvæsneret, som omfatter blandt andet ansatte (autoriserede) på hospitaler og privatpraktiserende (autoriserede) sundhedspersoner.

Her kan du læse mere om Disciplinærnævnet

Når der klages til Komité for Etik

Komité for Etik er et nævn under Dansk Psykolog Forening, der behandler klager over psykologer, som ikke er autoriserede, samt kollegiale klager over både autoriserede og ikke-autoriserede psykologkolleger.

Nævnet vurderer klager ud fra De etiske principper for nordiske psykologer.

Det er alene Komité for Etik, som kan udtale sig om, hvorvidt etiske principper er overtrådt. Det betyder, at sekretariatet ikke er i stand til at vejlede om, hvorvidt der er tale om en overtrædelse.

Her kan du læse mere om Komité for Etik

Når der klages til Psykolognævnet

Psykolognævnet fører tilsyn med autoriserede psykologers faglige virksomhed.
Psykolognævnet er en tilsynsmyndighed, som kan optage sager til behandling, hvis de får en konkret henvendelse om en autoriseret psykologs faglige virke.

Psykolognævnet kan også af egen drift optage sager til behandling.

Psykolognævnet vurderer, om en autoriseret psykolog har udført sit arbejde med omhu, samvittighedsfuldhed og uhildethed.

Klagemuligheden er fastsat i Lov om psykologer.

Når Psykolognævnet har modtaget en klage, vil nævnet foretage en høring af den psykolog, som der er klaget over.

Privatlivspolitik

Lovgivningen stiller krav om, at jeg informerer dig om følgende:

1. Hvilke oplysninger?
Jeg fører journal, dvs. noterer oplysninger om sociale og helbredsmæssige forhold, som har betydning for vurdering og behandling.

Udover de sociale og helbredsoplysninger, jeg selv noterer om dig, kan jeg modtage helbredsoplysninger om dig fra andre, f.eks. din sundhedsforsikring eller læge.

Jeg registrerer ligeledes oplysninger til brug for administration og fakturering.

Jeg behandler kun data, der er relevante for psykologydelser, administration og fakturering, og jeg har pligt til at opbevare dine helbredsmæssige og andre følsomme oplysninger sikkert og fortroligt.

2. Videregivelse af oplysninger
Videregivelse af helbredsoplysninger og andre personfølsomme oplysninger må som udgangspunkt kun ske med dit samtykke.

Hvis der er alvorlig risiko for alvorlig skade på dig selv eller andre, har jeg oplysningspligt med henblik på at forebygge skaden. Hvis der er alvorlig mistanke om, at et barns udviklingsbetingelser er i fare, har jeg underretningspligt.

De oplysninger, jeg har registreret til brug for fakturering udveksles med betalingsformidlere i det omfang, det er nødvendigt for at gennemføre betalingerne, samt for revision.

Hvis din behandling helt eller delvist betales af andre end dig selv, f.eks. af dit forsikringsselskab, vil jeg også videregive oplysninger om behandlingen til den, der skal betale. Der videregives kun de oplysninger, som har betydning for behandling af din sag og kun med dit samtykke.

Ved manglende betaling sendes udestående til inkasso.

3. Hvor længe opbevares oplysningerne?
Din journal opbevares i 5 år fra det seneste notat i sagen. I særlige tilfælde kan journalen opbevares længere.

4. Dine rettigheder vedrørende oplysningerne
Du kan få indsigt i hvilke oplysninger, jeg har registeret om dig, ved at kontakte mig. Efter autorisationslovens § 24 må jeg ikke slette oplysninger i din journal, men hvis du mener, at der er fejl i journalen, kan du bede om, at der laves en tilføjelse.

For oplysninger, der ikke er omfattet af patientjournalen, har du har ret til at få rettet eller slettet ukorrekte oplysninger.

5. Klage
Du har ret til at gøre indsigelse mod behandlingen af dine persondata. Er du utilfreds med min håndtering af oplysninger om dig; kontakt mig, og jeg vil så vidt muligt ændre det, du er utilfreds med.

Klager over min behandling af dine personoplysninger kan indgives til Datatilsynet, Borgergade 28, 5. sal, 1300 København K. Du kan finde nærmere oplysninger om Datatilsynet på www.datatilsynet.dk 

Tilsyn med reglerne i sundhedslovgivningen føres af Styrelsen for Patientsikkerhed. Du kan findes styrelsens kontaktoplysninger på: www.stps.dk 

DATAANSVARLIG:
Psykolog Helene Thorn

LOVE OG REGLER:
Om journaler:

Psykologlovens § 14, samt bekendtgørelse nr. 567 af 19.maj 2017 om autoriserede psykologers pligt til at føre ordnede fortegnelser.

Om samtykke til registrering af data:
EU´s Databeskyttelsesforordning art. 6 og 7, samt supplerende Databeskyttelsesloven, LOV nr 502 af 23/05/2018

Om underretningspligt i forbindelse med børn/unges trivsel og udvikling:
Servicelovens § 154 og § 153